Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πλήρης ανανεωμένη λίστα μεταπτυχιακών ακουστικής και ήχου στην Ευρώπη (μέρος 1o)


Ξεκινώντας από την Ελλάδα, το μόνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που είναι στη διάθεση μας αυτή τη στιγμή είναι το:


  • "Ακουστικός Σχεδιασμός-Πολυμέσα" που προσφέρει το Ε.Α.Π. Το πρόγραμμα διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του από το 2015, είναι εξ'αποστάσεως, διάρκειας 3 ετών και κοστίζει συνολικά περίπου 3500 ευρώ. Η εισαγωγή γίνεται μέσω κλήρωσης και οι πιθανότητες εισαγωγής είναι περίπου 25%, αν θεωρήσουμε ότι από τις 30 θέσεις που ανοίγουν γίνονται περίπου 109 αιτήσεις. 



Η Αγγλία είναι (όπως αναμενόταν) η πρώτη χώρα που προσφέρει τα πιο πολλά μεταπτυχιακά.

Θα ξεκινήσω με την αναφορά μου στο University of Salford, το οποίο βρίσκεται στο ευρύτερο Manchester. 

  • Msc in Environmental Acoustics, το οποίο έχει διάρκεια 1 έτος και κοστίζει 5.400 λίρες. Προφανώς και χρειάζεται καλή γνώση της Αγγλικής (βλέπε IELTS μ.ο. 6). Ανάμεσα στα μαθήματα θα βρείτε περιβαλλοντικό θόρυβο, ακουστική δωματίου και άλλα. Σημειώνεται η ύπαρξη αξιόλογων υποδομών που περιλαμβάνουν ευρύ εξοπλισμό και ανηχοϊκό θάλαμο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε συνεργασία με Κινέζικο Πανεπιστήμιο. Το εν λόγω πρόγραμμα δε προσφέρεται για εξ αποστάσεως αλλά μπορείτε να κοιτάξετε στη σελίδα τους για παρεμφερή προγράμματα, όπως το Digital Media:Video, Audio and Social Technologies.

Μένουμε Αγγλία και πάμε να ρίξουμε μια ματιά κεντρικά στο Derby που προσφέρει 3-ετες part-time πρόγραμμα σπουδών.

  • Msc Applied Acoustics, το οποίο είναι σχεδιασμένο κυρίως για τους μαθητές που διαθέτουν ήδη το δίπλωμα του IOA το οποίο προσφέρεται από την ¨Ενωση Ακουστικής της Αγγλίας. H full time επιλογή δύναται να ολοκληρωθεί και σε 12 μήνες. Από κει και πέρα το κάθε μάθημα κοστίζει 755 λίρες και υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου 9 μαθήματα για την απόκτηση του μεταπτυχιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου