Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πλήρης ανανεωμένη λίστα μεταπτυχιακών ακουστικής και ήχου στην Ευρώπη (μέρος 2o)

Δείτε το πρώτο μέρος εδώ:
http://infoacoustics.blogspot.gr/2014/12/infoacoustics-1.html


Προτού δούμε μεταπτυχιακά προγράμματα από τη Σκανδιναβία, κάνουμε μια τελευταία στάση πάλι Αγγλία.


  • Msc Sound and Vibration-University of Southampton, πρόκειται για μονοετές πρόγραμμα σπουδών. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται περίπου στα 6,720 ευρώ και δύναται να ολοκληρωθεί part-time κατόπιν συνεννόησης. Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να ειδικευτεί σε μία από τις 3 παρακάτω περιοχές : Εφαρμοσμένη επεξεργασία σήματος,  Ακουστική μηχανική και Δομική ακουστική. Το πρόγραμμα δέχεται 25 σπουδαστές κάθε χρόνο και ξεκινά Οκτώβρη.
Πάμε να δούμε κάποια ενδιαφέρον προγράμματα στη Σκανδιναβία που σημειώνεται πως η εκπαίδευση εκεί για τους πολίτες της Ευρώπης είναι δωρεάν.
  • Msc Sound and Vibration-Chalmers University of Technology. Αξίζει να δώσουμε έμφαση σε αυτό το πρόγραμμα διότι διαφέρει στη δομή από τα Αγγλικά πανεπιστήμια. Πρώτη σημαντική διαφορά όπως αναφέρθηκε είναι η μη ύπαρξη διδάκτρων για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Δεύτερη διαφορά το μήκος των σπουδών, το οποίο είναι 2 χρόνια αντί για 1 στην Αγγλία. Στα του προγράμματος, τα 4 εξάμηνα σπουδών αρκούν για να καλυφθεί ευρύ φάσμα γνώσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα εργαστήρια καθώς και στη τελική εργασία που καταλαμβάνει το 1/3 των διδακτικών μονάδων (60 ECTS). Το πρόγραμμα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα.

  • Msc Engineering Acoustics-Technical University of Denmark (DTU). To πρόγραμμα διδάσκεται on campus στη Κοπεγχάγη και έχει διάρκεια 2 χρόνια. Σαν καλό σκανδιναβικό πανεπιστήμιο δεν έχει δίδακτρα και καλύπτει ευρύ φάσμα σπουδών ανάμεσα σε ηλεκτρακουστική, περιβαλλοντική ακουστική, αρχιτεκτονική ακουστική και άλλα. Το 4ο εξάμηνο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη διπλωματική εργασία. Το DTU έχει συνάψει συνεργασίες με πολλά διαφορετικά πανεπιστήμια ανά το κόσμο και έτσι παρέχεται η δυνατότητα να κάνετε τουλάχιστον ένα εξάμηνο σε άλλη χώρα. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης διπλού πτυχίου σε συνεργασία με το ινστιτούτο επιστήμης στη Κορέα (KAIST). Για λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα dtu.dk. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου